Hanna Lammi

Ajankohtaista:

Ajankohtaista

Helmikuu 2014

1.2. Suunnittelemme parhaillaan uutta ohjelmistoa kesäkonsertteihin, mm. Aarre Merikannon lauluja.

Toukokuu 2013

10.5. Harjoitusperiodi Oslossa, työn alla meille duona uutta ohjelmistoa mm. Selim Palmgrenin lauluja (I vassen, En vårvisa, Liljekonvalje).

3.5. Olemme aloittaneet yhteistyön taitavan sellistin Martta Valkeuden kanssa. Valmistelemme yhteistä konserttia Paimioon toukokuulle, ohjelmassa mm. Oisten Sommerfeltin teos Om kjaerlighet sopraanolle ja sellolle.

Toukokuu 2011

25.5. Nordic Culture Point julkaisi sivuillaan esittelyn yhteistyöstämme norjalaisen säveltäjän kanssa sekä Trondheimin konserttimatkastamme yhtenä showcasenaan.

16.5. Konsertit Helsingissä ja Haminassa ohi, ja täten myös kevään 2011 konsertit tehty. Mietimme rupeaman jälkeen, onko nykymusiikki vaikeaa lähestyä. Yleisön kommenteista päätellen Djupdalin laulut olivat kiinnostavaa kuunneltavaa ja yllättivät myös kuulijat positiivisesti.

10.5. Konsertti Wäinö Aaltosen museossa Turussa Vesi -tunteita ja aistimuksia -näyttelyn keskellä. Ohjelmassa oli myös Gösta Nystroemin meriaiheinen laulusarja Själ och landskap. Kiitos ihanalle yleisölle!

9.5. Konsertin valmistelua Turussa. Kävimme työstämässä Sibeliuksen lauluja Tuulin "oppiäidin" pianotaitelija Elzbieta Guzek-Soinin ohjauksessa. Upean taiteilijan ajatusmaailma ja intensiivinen ote toi meille uutta energiaa ja uutta ajateltavaa.

Huhtikuu 2011

30.4. Konsertti Trondheimin taidemuseon Gråmolnassa vappuaattona. Yleisössä oli myös norjansuomalaisia, jotka pitivät erityisesti suomalaisista kansanlaulusovituksista ja Ilkka Kuusiston mainioista piirakkareseptilauluista. Esitimme Djupdalin Lemminkäinen flees -laulun nyt ensimmäistä kertaa. Se on Kalevala -laulusarjan lauluista nopein tempoltaan ja vaatii pianistilta virtuoottista otetta. Kokonaisuus onnistui hyvin ja säveltäjä oli tyytyväinen kantaesitykseen.

28.4. Harjoitteluperiodi Oslossa. Tapaamme pianotaiteilija Ivar Anton Waagaardin, jonka kanssa työstämme norjalaisen säveltäjän Øisten Sommerfeldtin laulusarjaa Tre lyriske bilder. Waagaard on levyttänyt Sommerfeldtin lähes koko laulutuotannon, ja toivomme saavamme häneltä uutta näkökulmaa lauluihin.

Maaliskuu 2011

Valmistelemme Karstein Djupdalin uutta laulua Lemminkäinen flees, joka saa kantaesityksensä Norjassa Trondheimin taidemuseon konsertissa 30.4.2011. Tilasimme laulusarjan norjalaiselta säveltäjältä, joka inspiroitui säveltämään lauluja Kalevalan teksteihim. Djupdalin muihin Kalevala-lauluihin voi tutustua täällä.

Hanna Lammi - Sopraano
         Webdesign A. Jokisaari                                              © 2014 Hanna Lammi & Tuuli Lempa. All rights reserved.